Voorspel & win een reis!

Posted by on feb 19, 2016 in Blog, Nieuws & Natuur | No Comments

Grutto Amalia wordt nauwlettend in de gaten gehouden tijdens haar trektocht van Afrika naar Friesland. En als jij exact weet te voorspellen wanneer ze landt, win je een reis naar de plaats waar ze op dat moment is!

Wetenschappers en liefhebbers kijken enorm uit naar de aankomst van Amalia, hoogstwaarschijnlijk in een weide bij Britswert. Maar dit jaar kijkt ook iedereen die zijn koffers wil pakken gespannen naar haar tocht. Want de beste voorspelling van Amalia’s aankomstdag en -tijd levert een leuk reisje op.

Untitled-design

Waar de reis naar toe gaat? Dát is afhankelijk van de locatie waar grutto Amalia zich bevindt, op het moment dat jij je voorspelling doet! De komende weken vliegt ze via Spanje en Frankrijk naar Nederland. Dus hoe eerder je haar landing voorspelt… hoe verder weg je op vakantie gaat.

Het verhaal
Op maandag 15 februari ging deze actie van start. Doel is het organiseren van een groot welkomstpodium voor grutto Amalia en haar soortgenoten; en dan vooral voor het verhaal dat ze vertellen. Onze nationale vogel ziet namelijk vanuit de lucht het landschap in Nederland en Europa snel veranderen, met als gevolg dat er steeds minder veilige broedplaatsen en overlevingskansen voor de kuikens zijn.

Deelnemen aan de winactie is gratis en kan via deze website. Maar ook als je wilt doneren of meer informatie hierover wilt lezen kun je op de site terecht.