Romantisch aanzoek in haven Terschelling

Posted by on mei 6, 2016 in Blog, Terschelling | No Comments

HT Race 2016 BrandarisOp vrijdag 6 mei heeft de 42e editie van de Harlingen-Terschelling Roeirace plaatsgevonden. Met maar liefst 135 sloepen een spektakel van een race, zowel om te roeien als om naar te kijken. Het was een prachtige dag, met heerlijk weer. Als klap op de vuurpijl, vond er een romantisch huwelijksaanzoek plaats.

Bij de start in Harlingen en bij de finish op Terschelling werden de roeiers toegejuicht door een gigantisch publiek. Toen alle sloepen de haven van Terschelling binnen waren geroeid, stond Vincent op de rand van ms Terschelling, terwijl Marije nietsvermoedend in één van de sloepen in de haven zat. De bride-to-be twijfelde geen seconde en sprong zo vanaf de sloep de haven in. Daar werd ze aan boord van ms Terschelling getild en kon Vincent haar nog eens vragen.

HT Race 2016 aanzoekHT Krant 2016 aanzoekHT Race 2016 aanzoekOp de rand van het schip ging hij op een knie… ze zei “ja!”. Alle roeiers en het gehele publiek zetten ‘Lang zullen ze leven’ in, waarna het orkest ook inhaakte. Wat een feestje! De twee roeiers ontmoetten elkaar vier jaar geleden tijdens de HT Race. Aan het einde van het roeiseizoen bloeide er een mooie liefde op. Vincent: “Wij gaan samen oud worden, dat wist ik meteen. De HT-Race was dus een prachtige aangelegenheid om Marije ten huwelijk te vragen. Met ontzettend veel hulp van de organisatie is het allemaal perfect verlopen, heel veel dank daarvoor.”

HT Race 2016 aanzoek