HT Roeirace

Nieuw bestuur Stichting HT Roeirace

Bestuur Stichting HT Roeirace. Foto: Sanne Toet

Een ontzettend leuke nieuwe klus voor Toetski: meewerken aan de HT Roeirace krant van 2015. Een krant die jaarlijks, een paar weken voor de Harlingen-Terschelling sloepenroeirace, wordt uitgebracht in een oplage van 15.800 stuks.

Deze bekende roeirace vindt ieder jaar plaats op de dag na Hemelvaart. Ze wordt ook wel de ‘Koninginnerace’ onder de sloepenroeiraces genoemd en is met de flinke afstand van ongeveer 33 kilometer een wedstrijd voor de echte diehards. Onder andere bij de finish, in de haven van West-Terschelling, is het ieder jaar weer een spektakel. De ontlading en emoties van de uitgeputte roeiers, het enthousiasme van het applaudisserende publiek en de inzet van alle vrijwilligers maken de HT-Race tot een prachtig evenement.

Foto: Yma Jongsma

Voorzitter stichting HT Roeirace Dirk de Boer & Burgemeester Bert Wassink. Foto: Yma Jongsma

De HT Roeirace krant is bezorgd op alle adressen in Harlingen en op Terschelling. Mocht je geen exemplaar hebben ontvangen en het toch willen lezen: dat kan hier.

Ik werkte o.a. mee aan de ideeën voor de inhoud, verzorgde een deel van de beeldredactie, deed diverse interviews en schreef artikelen. Waaronder: “Even voorstellen” (pag. 11), “Van landrot naar liefde voor de zee”; interview met Burgemeester Wassink (pag. 19), “Markante roeister” (pag. 19), “1975: de eerste HT Race” (pag. 31) en “Een geoliede machine”; over de tijdswaarneming vanaf de Ursus (pag. 41).

Een mooi project waar ik dan ook met plezier aan heb meegewerkt!
Voor meer info over de HT-Race: klik hier.