(H)eerlijke t-shirts: Tastees

Posted by on jul 25, 2015 in Blog, Eten & Drinken, Mode | No Comments

In een wereld waarin onze timeline overspoeld wordt met glutenvrije quinoa, glaasjes komkommerwater en #foodporn staan we er eigenlijk maar weinig bij stil hoe goed we het hebben.

Screen Shot 2015-07-22 at 22.19.24     Screen Shot 2015-07-22 at 22.19.00

Vanuit deze gedachte is Tastees ontstaan. Er zijn namelijk veel mensen -in zowel Nederland als ver daarbuiten, die zich niet druk maken over koolhydraten en chiazaad, maar al lang blij zijn als ze veilig een maaltijd kunnen bereiden. Of überhaupt iets te eten hebben.

TASTEES_WENTELTEEFJE-620x413Doneren
Tastees is een t-shirt label dat je de mogelijkheid biedt om trots jouw lievelingsgerecht uit te dragen en tegelijkertijd een gerecht te doneren aan iemand die het minder heeft. Oftewel, koop een gerecht en sponsor er meteen eentje! Voor elk ‘gerecht’ dat verkocht wordt voorziet Tastees 20 schoolgaande kinderen in ontwikkelingslanden van een lunch. (Via United Nations World Food Programme). Dit programma creëert oplossingen om Zero Hunger te realiseren.

Het SAFE (Save Access to Fuel and Energy) programma gaat verder dan alleen het verstrekken van voedsel. Zo wordt er bijvoorbeeld in Darfur voorlichting gegeven aan vrouwen om uit te leggen hoe ze op een veilige manier eten voor hun gezin kunnen bereiden. Voor ons is koken appeltje eitje, maar in deze gebieden moeten vrouwen vaak uren lopen naar onveilige gebieden opzoek naar brandhout om op te koken.

Eerlijke shirtsScreen Shot 2015-07-22 at 22.19.11
Tastees is een eerlijk product. De T-shirts met gerechten als ‘Boerenkool’ ‘Couscous’ en ‘Roti Kip’ worden gemaakt van 100% biologisch katoen in SGS gecontroleerde fabrieken, waarbij alleen maar milieuvriendelijke materialen en verfstoffen worden gebruikt. Daarnaast zijn alle shirts voorzien van een uniek nummer, geen enkele Tastee is hetzelfde.

Koop hier je eigen limited edition Tastee!