Recept: spinazie-basilicum pancakes

Posted by on okt 8, 2013 in Blog, Eten & Drinken | No Comments

groene pannenkoeken by ToetskiZin in een originele, gezonde lunch? Dit bijzonder kleurrijke receptje zag ik een keer voorbij komen op Twitter, bij Vierentwintig Lentes. Het groene gerechtje stond al even op mijn to-do list. En… afgevinkt!

Ik moet zeggen… Ze zijn heerlijk, deze gifgroene spinazie-basilicum pancakes! En trouwens ook prima te nuttigen als avondeten. Ik heb heel enthousiast al mijn beslag opgebakken, maar na twee van die dingen (middelgroot) zit ik wel vol. Hieronder de benodigdheden en bereidingswijze. Heel simpel en snel klaar. Een aanradertje!

Benodigdheden
– Ongeveer 75 gram spelt meel
– Ong. 100 gram ricotta
– 2 eieren
– Flinke scheut melk
– 2 á 3 handjesvol verse spinazie
– Stuk of 6/7 verse basilicumblaadjes
– peper & zout

Bereiding
Eigenlijk is het een heel simpel verhaal: je gooit alles bij elkaar in de blender en mixt het tot een glad beslag. Bij sommige ingrediënten staat ‘ongeveer’, je kunt het beste zelf even beoordelen of het beslag dik/dun genoeg is. Verhit wat olijfolie in de pan en bakken maar! Niet te lang, maak ook het pannenkoekje niet te dik. (Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen eieren in huis had, maar ik miste ze ook niet) Gewoon zelf een beetje proberen dus.

Heerlijk trouwens om zo allemaal nieuwe inspiratie en receptideeën te vinden. Ik vervolg mijn leuke zoektocht weer… eetse!

Bron: Vierentwintig Lentes

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.