Smaakvolle maaltijden aan huis bezorgdunnamed

Speciaal voor als koken even niet meer lukt bezorgen de dames en heren van Apetito heerlijke, vers bereide maaltijden aan huis. En daarbij zorgen de chauffeurs net even voor dat extraatje. “Wij dekken zo nodig de tafel en schenken een glaasje water in. De klanten waarderen dat enorm”, vertelt chauffeuse Jill Heuts.

De Limburgse Jill rijdt dagelijks een vaste route door Sittard. “Wij hebben diepvriesmaaltijden en warme maaltijden, die laatste bezorg ik. Tussen de 30 en 34 per dag. En altijd tussen 10.30 uur en 13.30 uur”, legt ze uit. Ze bezorgt zowel hoofdgerechten als complete driegangenmenu’s, met een soepje en een dessert of stukje fruit. “Maar niet alleen in Sittard worden onze maaltijden bezorgd, ook in de rest van Nederland zijn wij te vinden.” Jill vertelt dat ze voornamelijk de bezorging doet bij verzorgingshuizen, maar ook bij kinderdagverblijven en gehandicapteninstellingen.


Grootmoeders kippannetje
Jill legt uit dat zij in haar auto een zogeheten ‘chef mobile’ heeft. “Dat is een speciale oven die op de warmhoudstand blijft staan, zodat de maaltijden op een perfecte temperatuur kunnen worden afgeleverd. Zodra ik bij de klant ben haal ik de maaltijd uit de oven en doe ik het in een speciaal thermodoosje. Omdat de gerechten bij bereiding voor 80% worden gegaard, blijven de vitamines heel goed behouden. De rest van de garing vindt plaats in de oven of magnetron.” Op de menukaart van de diepvriesmaaltijden is er keus uit ruim 120 verschillende gerechten, bij de warme gerechten is er dagelijks de keus uit zeven opties. “Onze hutspot en grootmoeders kippannetje zijn zeer populaire gerechten”, vertelt Jill.

“Wat diëten betreft is er van alles mogelijk: van lactosevrij en natriumarm, tot vegetarisch en glutenvrij. Voor mensen met slikproblemen kunnen wij de gerechten gepureerd serveren. Bovendien hebben wij voor vragen altijd een gediplomeerde diëtiste beschikbaar die telefonisch te bereiken is.” De Limburgse legt uit dat ze regelmatig proeverijen organiseert bij zorginstellingen en bij mensen aan huis: “Mocht dit artikel iemands interesse wekken, bel gerust. Dan kom ik graag langs om het één en ander uit te leggen over het Apetito concept.” 


Vertrouwd gezicht
Toen Jill zeven jaar geleden solliciteerde als chauffeur bij Apetito, wist ze niet dat deze baan meer ging inhouden dan bezorgen alleen. “Het is zulk dankbaar werk.” Ze vertelt dat ze onder andere bij een dementerende dame maaltijden langsbrengt. “Als ik dan bij haar kom herkent ze mij meteen. Dat is ook de kracht van Apetito, we zorgen dat klanten dagelijks een vertrouwd gezicht zien. Het is een stukje sociale controle. Ik dek dan de tafel even en schenk een glaasje water voor haar in. Laatst nog zei ze: ‘Ik heb gewoon het gevoel dat ik in een restaurant zit.’ Zo bijzonder. Ik en mijn collega’s doen dit werk echt met enorm veel plezier en dat merkt de klant ook.”

 

————————

Deze advertorial schreef ik in juli 2019 in opdracht van ETT Media.