Helemaal boven in de Jumeirah palm in Dubai vind je het sensationele Atlantis Hotel. Met zeven bijzondere suites, eigen stranden en zwembaden, luxueuze boutiques, achttien restaurants, bars en lounges, een nachtclub en een prachtige spa.

Sinds 2008 is het 1539 kamers tellende paradijs geopend voor gasten. Er zijn diverse prachtige suites, zoals de bruidssuite in the Royal Towers. Een privélift neemt de gasten mee naar de 22e verdieping waar een fenomenaal uitzicht over het palmeiland op hen wacht.

The Lost Chambers Suites hebben drie verdie- pingen; de master bedroom en badkamer grenzen direct aan een mega zeeaquarium: the Ambassador Lagoon. Dit enorme zeedie- ren verblijf is gevuld met elf miljoen liter water en er zwemmen maarliefst honderd verschil- lende vissoorten. Helemaal aan de andere kant van het aquarium vind je de gigantische lobby van het hotel.

Atlantis The Palm heeft drie sterrenrestaurants, waaronder het Japanse ‘Nobu’ dat door nie- mand minder dan Robert DeNiro is geopend. Voor de Italiaanse cuisine kun je terecht bij topkok Giorgio Locatelli én er is een Franse brasserie, dat gerund wordt door tweesterren chef Michel Rostang. Zowel de restaurants, als de club N’Dulge en allerlei boutiques zijn te vinden bij The Avenues: een stijlvolle winkelpromenade.

In de ShuiQi Spa & Fitness is meer dan 2000 vierkante meter gereserveerd om ultiem tot rust te komen. Aardetinten en een pad over stromend water begeleiden de gasten naar een van de 27 kamers waar verschillende behandelingen worden gegeven.

Hotelgasten hebben onbeperkte toegang tot het gigantische waterpark, met verschil- lende zwembaden, stranden, watervallen en glijbanen – twee daarvan zijn speciaal voor de thrill-seekers; ze schieten je dwars door het haaienbassin heen. Je kunt zwemmen met de dolfijnen in Dolphin Bay en er zijn mogelijk- heden om te duiken.

Tips
Met de KLM vlieg je vanaf Schiphol binnen zes uur rechtstreeks naar Dubai. De beste reistijd naar het Emiraat is tussen oktober en april, met een gemiddelde temperatuur van bijna 30 graden. Tip: een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, is een absolute aanrader. Boek de tickets van te voren online; ter plekke is het vaak al uitverkocht én het is een stuk goedkoper.

 

Zien Magazine, Greving&Greving___________________________________________

Dit artikel is geschreven in opdracht van Lourens Magazine.
Gepubliceerd in ZIEN Magazine, relatiemagazine van Greving&Greving, editie Fall 2012.