Recordpoging: Serious Record

Posted by on nov 28, 2013 in Blog, Kunst & Cultuur | No Comments

Serious Record 2013 3FMHet is een bizarre actie, dat Serious Record. Hiermee zet Leeuwarden de aanval in op het wereldrecord ‘langste concert ooit’. De opbrengsten van de recordpoging gaan volledig naar 3FM Serious Request 2013. 363 uur NON-STOP optredens van lokale en bekendere Nederlandse bands.

Serious Record: Wát een supertof project, dat ik maar al te graag even met jullie deel. De kick-off vindt plaats op vrijdag 6 december in Stadsschouwburg De Harmonie, met een optreden van niemand minder dan De Jeugd van Tegenwoordig. Daarna wordt het stokje overgenomen door Podium Asteriks, waar meer dan honderd acts gaan optreden. Op 13 december verhuist Serious Record,  met een lopend optreden van de Amsterdam Klezmer Band, naar Poppodium Romein. Op 21 december moet daar, na 363 uur non-stop live muziek, rond 23:00 uur het record gebroken zijn.

Maar… hoe kun jij hieraan bijdragen? Je hoeft alleen maar een ticket te kopen en erbij te zijn! Een aantal bekende namen die komen optreden zijn Handsome Poets (vr. 13 december), Stevie Ann (za. 21 december) en Mister & Mississippi (do. 19 december). Ik kan alleen maar zeggen: supporten die handel! Check de site voor het tijdschema en om kaartjes aan te schaffen kun je meteen hier terecht.

Eisen
Guinness Book of Records stelt strenge eisen aan de recordpoging. Zo moeten er bijvoorbeeld altijd minimaal 10 bezoekers aanwezig zijn en mogen bands tussen de nummers door niet langer pauzeren dan 30 seconden. Daarnaast staan de betrokken podia voor een grote facilitaire uitdaging. Ga dus vooral gewoon naar zoveel mogelijk optredens! Er zijn allerlei muziekstijlen, ingedeeld in blokken. Wat dacht je van Frisian Metal Day? Op zondag 15 december barst ‘s ochtends om acht uur het muzikale geweld los… goedemorgen!! Ook op het gebied van reggae, indie, pop en rock is meer dan genoeg aanbod.

Serious Record is een initiatief van D’drive (school voor Creatieve Industrie), Poppodium Romein en Podium Asteriks. Ik wens iedereen heel veel succes met deze recordpoging en dat er maar veel geld opgehaald mag worden voor 3FM Serious Request!

 

 

______________________
Andere blogartikelen

– Reclamestunt: Dill
Expositie: dansgroep ‘De Meisjes’
Ramp Filipijnen: help en doneer!
Recept: Toetski’s ontbijt
Recept: Healthy Smoothie
Interview: 3FM Serious Request
Recept: Spinazie-basilicum pancakes
Een infographic: bier of koffie?
Recept: Heerlijke pompoensoep
Interview: Olcay Gulsen
Fashion First by Rinsma, pt. 2
Een dag mee met DJ Steff da Campo
Koningin Maxima opent Fries Museum
Nieuwe app: Handwriter
– Jail House Rock Festival
Beauty: Summer Essentials
Fashion: SENA Eco Couture
Music: GO!
Oerol 2013: een fotoverslag
Isabel Marant for H&M
Boek: Het Zevende Kind
Musthave: Vaseline Pink Bubbly
Figuratie: Moordvrouw (RTL)
Rinsma’s Fashion First, pt. 1

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.