Recept: Toetski’s ontbijt

Posted by on nov 11, 2013 in Blog, Eten & Drinken | No Comments

Toetski's ontbijtWe weten het nu wel.. ‘Het ontbijt is de allerbelangrijkste maaltijd van de dag.’ Maar veel tijd heb ik er ‘s ochtends niet voor. Hoe zorg je er nu voor dat je gemakkelijk en snel een gezonde petit déjeuner op tafel tovert? Nou, zo dus!

De ingrediënten:
– 3 à 4 eetlepels Griekse yoghurt
– 2 handjesvol blauwe bessen
– 2 theelepels Chiazaad
– 1 eetlepel Lijnzaad

De yoghurt
Griekse yoghurt wordt in diëten vaak genoemd als de gezondste variant. Maar als je kijkt naar de voedingswaarden bevat Griekse yoghurt toch nog 10 % vet! Wat de Griekse variant gezonder maakt komt doordat het veel meer eiwitten bevat dan normale yoghurt, en die heb je nou net nodig. Daarnaast bevat het ook nog eens veel minder suikers. Ik haal altijd een literverpakking bij AH of Lidl. (Zo’n emmertje) Leuk weetje: volgens Dr. Ramsey -The Happiness Diet- is yoghurt ook goed voor het humeur en kan het beschermen tegen kou en griep.

Blauwe bessen
Dit blauwe vruchtje past ook in de rij van meest gezonde groente- en fruitsoorten. De bes bevat het stofje anthocyaan, deze kleurstof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. Bovendien zijn er maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Antioxidanten werken onder andere ontstekingsremmend en cholesterolverlagend.

Chiazaad
Chia zaden komen van de Salvia Hispanica – dat is familie van de munt plant, en worden vaak omschreven als superfood. Zo bevatten de zaadjes het hoogste percentage omega-3 dat te vinden is in de natuur, dit verbetert onder andere de werking van je hersenen. Daarnaast bevat dit talentje super veel vezels, antioxidanten, proteïnen en mineralen. Via chiadzaden.nl kun je ze gemakkelijk en snel bestellen.

Lijnzaad
Lijnzaad is gemaakt van vlas. In de zaadjes zit olie en juist dat onderdeel maakt lijnzaad zo gezond. Het bevat omega 3 en 6, vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink én kalium. Zo zijn die omega-3 vetzuren onder andere goed voor je ogen, hersenen en hormoonhuishouding. Je haalt gebroken lijnzaad gewoon bij de supermarkt; van het merk Zonnatura.

Zo, dat was snel even wat info op een rij. Als dit geen gezonde maaltijd is… Eet smakelijk!

Andere recepten
– Gezonde smoothie
– pompoensoep
Spinazie-basilicum pannenkoekjes

 
______________________
Andere blogartikelen

– Recept: Healthy Smoothie
– Interview: 3FM Serious Request
– Recept: Spinazie-basilicum pancakes
– Een infographic: bier of koffie?
– Recept: Heerlijke pompoensoep
– Interview: Olcay Gulsen
– Fashion First by Rinsma, pt. 2
– Een dag mee met DJ Steff da Campo
– Koningin Maxima opent Fries Museum
– Nieuwe app: Handwriter
– Jail House Rock Festival
– Beauty: Summer Essentials
– Fashion: SENA Eco Couture
– Music: GO!
– Oerol 2013: een fotoverslag
– Isabel Marant for H&M
– Boek: Het Zevende Kind
– Musthave: Vaseline Pink Bubbly
– Figuratie: Moordvrouw (RTL)
– Rinsma’s Fashion First, pt. 1

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.