Ramp Filipijnen: help mee en doneer!

Posted by on nov 15, 2013 in Blog, Nieuws & Natuur, Overig nieuws | No Comments

De verwoestende orkaan Haiyan, die op vrijdag 8 november 2013 over zes Filipijnse eilanden raasde, heeft een gigantische ravage achtergelaten. Er zijn duizenden doden en ruim vier miljoen mensen hebben hard hulp nodig. Ze zitten zonder huis, voedsel, drinkwater en medicatie.

Haiyan FilipijnenHaiyan FilipijnenHaiyan Filipijnen

 

 

 

 

 

Het is heel lastig om het rampgebied te bereiken, maar langzaam verschijnen er vreselijke foto’s en video’s op internet en tv. Het liefst wil je alles hier achterlaten en direct een vliegtuig pakken om te gaan helpen waar kan. Maar dat gaat helaas niet zomaar. Iemand die dat wel gaat doen is Sheryl Lynn Baas. De super lieve voormalig Miss Nederland heeft haar eigen stichting, de ‘Sheryl Lynn Foundation’ en gaat deze kerst naar Leyte om te helpen waar nodig.

Armoede
Als dochter van een Nederlandse vader en Filipijnse moeder, heeft de Filipijnse cultuur en bevolking altijd een groot deel van haar leven uitgemaakt. Al van jongs af aan droomt ze ervan een manier te vinden om er mensen te helpen die in armoede leven. Deze droom komt uit als ze op 18 juni 2006 wordt gekroond tot Miss Nederland en op die manier de kans krijgt haar eigen stichting te starten.

De Sheryl Lynn Foundation is van oorsprong gericht op kinderen en educatie, maar deze kerst zal Sheryl met het ingezamelde geld iedereen die het nodig heeft helpen en voorzien van de eerste levensbehoeften. Haar familie komt van het eiland Leyte, het gebied dat het zwaarst getroffen is. Dit is dus ook de regio waar de ze de bevolking kleinschalig en persoonlijk kan gaan helpen.

Oproep
Om bij te dragen aan de noodhulp die nú nodig is kun je het beste geld doneren aan grote stichtingen als het Rode Kruis en Giro 555. Maar mijn vraag is eigenlijk: Wil je iets doen om te helpen? Wil je bijdragen aan de hulp die Sheryl Lynn eind december kan bieden op het Filipijnse eiland Leyte? Al is het een donatie van vijf euro.. ‘iets is altijd beter dan niets!’ Bovendien kun je Sheryl Lynn volgen op Facebook (klik), en zo met eigen ogen zien hoe haar reis verloopt en wat voor hulp ze heeft kunnen bieden met het ingezamelde geld.

GIRO 4990
Heb je een donatie? Het bedrag kun je overmaken naar Giro 4990.
Wil je meer lezen en zien van de stichting; dit is de website.

Sheryl Lynn Foundation in de media
– Op 12 november was Sheryl Lynn te gast bij Pauw en Witteman om, samen met de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, te vertellen over haar stichting en hoe het er nu aan toe gaat op de Filipijnen. Bekijk de uitzending hier.

– Ook bij EenVandaag vertelt Sheryl Lynn over haar familie en de omstandigheden nu op Leyte. Bekijk die uitzending hier.

– Op 14 november zat Sheryl Lynn in de studio bij Tijd voor MAX, dit is de link naar die uitzending.

– Ook stond er een groot artikel in de Metro: bekijk het artikel hier.

En hier een link naar een item van Rijnmond Nieuws.

Sheryl Lynn Foundation Leyte

 

 

Sheryl Lynn Foundation
Capelle a/d IJssel

GIRO: 4990
ABN AMRO: 60.74.06.259

 

 

 

 

______________________
Andere blogartikelen

– Recept: Toetski’s ontbijt
– Recept: Healthy Smoothie
– Interview: 3FM Serious Request
– Recept: Spinazie-basilicum pancakes
– Een infographic: bier of koffie?
– Recept: Heerlijke pompoensoep
– Interview: Olcay Gulsen
– Fashion First by Rinsma, pt. 2
– Een dag mee met DJ Steff da Campo
– Koningin Maxima opent Fries Museum
– Nieuwe app: Handwriter
– Jail House Rock Festival
– Beauty: Summer Essentials
– Fashion: SENA Eco Couture
– Music: GO!
– Oerol 2013: een fotoverslag
– Isabel Marant for H&M
– Boek: Het Zevende Kind
– Musthave: Vaseline Pink Bubbly
– Figuratie: Moordvrouw (RTL)
– Rinsma’s Fashion First, pt. 1

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.