Magazine: Stil

Glossy Still CoverStil: Een eenmalig uitgegeven magazine over rust en zelfreflectie. In een wereld die maar door raast en met een medialandschap waarin iedereen elkaar overschreeuwt, is dit een opvallende lancering.

De glossy werd geboren op een alledaagse ochtend, toen de makers van het magazine -Mirjam van der Vecht en Margreet Kattouw- elkaar een aantal stiltebeelden toestuurden. Beelden die bij hen op het netvlies bleven hangen. Aan een mega aanbod voegen zij een magazine toe dat echt onderscheid maakt. Ze nemen de lezer mee op een reis naar binnen, naar een heerlijk offline moment. In alle rust en stilte.

Het blad is 150 pagina’s dik en bevat geen advertenties. Als lezer ga je mee op ontdekkingstocht naar ‘stilte’. Stilte is niet altijd mooi en onthaastend. Soms is het rauw, ontluisterend en onthullend. De glossy biedt veel ruimte aan prachtige foto’s en indrukwekkende interviews. Het blad is als een goede vriendin met wijze raad.

Wat er toe doet
Mirjam is schrijfster. Ze werkte in de journalistiek en werd na een burn-out flink geconfronteerd met zichzelf. “Tijdens mijn burn-out ontdekte ik dat ik ook iemand was als ik niets deed. In die periode leerde ik om het leven te accepteren zoals het was, in plaats van het steeds maar zelf te willen vormen. Daardoor ontstond een ruimte waarin er van alles opborrelde; nieuwe ideeën, maar ook het vermogen om te onderscheiden wat er wel en niet toe doet.”

“Momenten van rust wakkeren bij mij de creativiteit enorm aan”, vult Margreet aan. Margreet is eigenaar van Studio Vrolijk en tekende voor de beeldtaal van de glossy. De boodschap dat iedereen stilte nodig heeft – los van je karakter, interesses of levensovertuiging – was voor haar de voornaamste drijfveer voor het maken deze glossy. “Stilte maakt je niet altijd per definitie gelukkiger, maar laat je wel ontdekken waar je echt aandacht aan wilt besteden. Als jij daardoor leert wat je verlangens zijn en ze kunt najagen, dan pas wordt je echt gelukkig.”

Dit magazine is te koop in de webshop van Switch to Silence.

 

Bron: Bladendokter.nl

 

Meer:
Lifestyle
Nieuws & Natuur
Kunst & Cultuur