Interview: DJ Steff da Campo

Posted by on dec 9, 2013 in Blog, Kunst & Cultuur | No Comments

Steff da CampoVoor het item ‘BV Fryslân’ heb ik iedere week een inspirerend gesprek met een ondernemer uit Friesland. Dit keer een interview met DJ, producer en organisator Steff da Campo. Een creatieve duizendpoot die heel hard al zijn dromen najaagt!

Steffen de Vries begon op achttienjarige leeftijd als lichtjockey… daar stond hij dan naast de DJ’s in de club en dacht meteen: ‘Dat wil ik ook!’ In de slaapkamer is hij gaan oefenen met draaien en niet lang daarna werd hij gevraagd als resident DJ voor de zaterdagavond in Club TDF. Daarnaast werkte Steffen als designer bij een bekende platenmaatschappij, waar zijn liefde voor het produceren van muziek ontstond.

Zo’n zeven jaar geleden startte hij zijn eigen bedrijf: Steff Productions. Inmiddels reist de DJ de hele wereld over voor boekingen, heeft hij zijn eigen platenlabel, produceert hij housemuziek en organiseert hij grote feesten door heel Nederland. Zo zijn succesvolle concepten als Candy Club, Flash en Jail House Rock door hem bedacht.

– Welke overtuiging stuurt jouw besluiten als ondernemer? Waar geloof je écht in?
“Dat is een makkelijke: passie.”

Steff da Campo in Montenegro– Heb jij als ondernemer een inspiratiebron?
“Er zijn allerlei artiesten waar ik geïnspireerd door raak, bijvoorbeeld voor het creëren van nieuwe platen. Maar de Nederlandse DJ en producer Fedde le Grand is echt mijn voorbeeld. Hoe hij overkomt, wat hij draait, wat hij maakt aan muziek; zijn stijl ambieer ik. Nog een grote inspiratiebron is wereldmuziek. Als ik op reis ga neem ik bijna altijd wel een CD mee met lokale sounds. Zo heb ik uit Ierland eens een Keltische plaat meegenomen. Geïnspireerd op die muziek maakte ik het nummer ‘Keltic’, dat een enorme hit werd in de Balkan.”

– Aan welke droomambitie wil jij de komende jaren bouwen met jouw bedrijf?
“Mijn droom is om een wereldwijde radiohit te scoren. Eerst wilde ik altijd DJ worden, daarna producer en nu draai ik mijn eigen platen in binnen- en buitenland. The next step is een wereldwijde tophit. Dat lijkt mij geweldig! Ik werk er hard voor en ben recent benaderd door een groot label in Amerika, zij zijn erg geïnteresseerd in mijn muziek. Maar meer mag ik daar nu nog niet over vertellen!”, lacht Steffen.

– Wat is jouw gouden tip voor andere ondernemers?
“Doe wat je leuk vindt. Heb je een idee of een missie; voer het uit, ga ervoor en maak je droom waar!”

 

December 2013
Met meer dan twintig boekingen voor de maand december is de agenda van de DJ helemaal volgepland. Van modeshows tot festivals en van bedrijfevents tot clubnights en diverse activiteiten rondom Serious Request. Wil je weten waar hij uithangt? Check dan het schema op zijn website. Nog iets leuks: Op 16 december wordt zijn allernieuwste plaat S.W.A.T. gereleased op het bekende label Bazooka Records. Een preview van deze kneiter van een houseplaat beluister je hier.

S.W.A.T. banner

Het item ‘BV Fryslân’ is ontstaan naar een idee van Peter Scherjon, IDDD Company.

______________________
Andere blogartikelen

‘I came in like a… Christmas ball?’
Expositie: Design in Fryslân
– Een infographic: Weg met die verkoudheid!

– Recordpoging: Serious Record

– Reclamestunt: Dill
– Expositie: dansgroep ‘De Meisjes’
– Ramp Filipijnen: help en doneer!
– Recept: Toetski’s ontbijt
– Recept: Healthy Smoothie
– Interview: 3FM Serious Request
– Recept: Spinazie-basilicum pancakes
– Een infographic: bier of koffie?
– Recept: Heerlijke pompoensoep
– Interview: Olcay Gulsen
– Fashion First by Rinsma, pt. 2
– Een dag mee met DJ Steff da Campo
– Koningin Maxima opent Fries Museum
– Nieuwe app: Handwriter
– Jail House Rock Festival
– Beauty: Summer Essentials
– Fashion: SENA Eco Couture
– Music: GO!
– Oerol 2013: een fotoverslag
– Isabel Marant for H&M
– Boek: Het Zevende Kind
– Musthave: Vaseline Pink Bubbly
– Figuratie: Moordvrouw (RTL)
– Rinsma’s Fashion First, pt. 1