Expositie: Design in Fryslân

Posted by on dec 1, 2013 in Blog, Kunst & Cultuur | No Comments

In het weekend van 30 november en 1 december 2013 vond de jaarlijkse DesignXPO plaats in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Hét designevent dat ontwerpers uit het Noorden op de kaart zet.

Coronaglazen van SiO2 re-f-useSchapenvacht stoel Heere's Huys serveerplankLife is Great - Louise Cohen

 

 

 

 

 

De oude gevangenis in Leeuwarden is omgetoverd tot design walhalla: In iedere cel staat een exposant die graag het een en ander vertelt over zijn of haar werk. Een duidelijke trend is recycling en het gebruik van eerlijke, natuurlijke materialen. Zo zag ik er zeer aaibare stoelen van Melle Koot Ontwerpstudio. Deze warme en comfortabele stoelen zijn gemaakt van verschillende soorten inlands hout en van schapenvachten afkomstig van de kudde Drentse heideschapen, op het Balloërveld van de herders van Balloo. De wol bestaat uit een veelzijdigheid aan kleuren en structuren: zoals ieder dier in de kudde uniek is, is ook iedere stoel uniek.

Midden in het cellenblok stond iets dat mij direct opviel: de prachtige ‘Life is Great’ grilltafel van Louise Cohen. Een mooie, robuuste buitentafel met ingebouwde haard en wijnkoelers. Ideaal voor een zwoele zomeravond… En wat past daar beter bij dan een heerlijk, koud Coronaatje? (Dat is een mooi bruggetje naar de volgende exposant) Namelijk: de glazen van Re-f-use. Deze zijn gemaakt van Corona, Desperados en andere soorten drankflessen; echt heel tof! De glaskunst van SiO2 wordt gemaakt in een glasblazerij in Groningen. Nou, en wil je er ook nog op een stijlvolle manier een lekker hapje bij serveren? Dan zit je goed bij Heere’s Huys uit Oudebildtzijl. Daar verkopen ze, naast heel veel ander moois, prachtige serveerplanken gemaakt van oerHollandse houtsoorten.

Voor een overzicht van alle deelnemers zie hier: de deelnemerslijst. Houd de site of Facebookpagina van DesignXPO in de gaten voor de laatste nieuwtjes, trends en nieuwe data.

 

______________________
Andere blogartikelen

– Een infographic: Weg met die verkoudheid!
– Recordpoging: Serious Record

– Reclamestunt: Dill
– Expositie: dansgroep ‘De Meisjes’
– Ramp Filipijnen: help en doneer!
– Recept: Toetski’s ontbijt
– Recept: Healthy Smoothie
– Interview: 3FM Serious Request
– Recept: Spinazie-basilicum pancakes
– Een infographic: bier of koffie?
– Recept: Heerlijke pompoensoep
– Interview: Olcay Gulsen
– Fashion First by Rinsma, pt. 2
– Een dag mee met DJ Steff da Campo
– Koningin Maxima opent Fries Museum
– Nieuwe app: Handwriter
– Jail House Rock Festival
– Beauty: Summer Essentials
– Fashion: SENA Eco Couture
– Music: GO!
– Oerol 2013: een fotoverslag
– Isabel Marant for H&M
– Boek: Het Zevende Kind
– Musthave: Vaseline Pink Bubbly
– Figuratie: Moordvrouw (RTL)
– Rinsma’s Fashion First, pt. 1

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.