Doei winterdip: het stappenplan

Posted by on jan 21, 2015 in Blog, Lifestyle, Nieuws & Natuur | No Comments

Disney FrozenWat een gedoe over ‘blauwe maandag’ (de meest deprimerende dag van het jaar). Als je nog geen last had van een winterdip dan heb je dat nu wel, zo vaak werd erover gesproken. En ik doe het nu ook, maar wacht! Dit verhaal kan zomaar eens een hele positieve uitwerking op jouw gemoedstoestand hebben.

Dit is voor alle mensen die last hebben van: De Winterblues. Ben je even helemaal klaar met de kou? Droom je van verre oorden en tropische eilandjes, maar ben je niet in de gelegenheid er daadwerkelijk heen te gaan? Zet je de wekker een uur eerder zodat je de verwarming op dertig graden kunt zetten, en ren je daarna weer vloekend je bed in? Begraaf je je het liefst onder een stapel dekens op de bank? Zie hier: Toetski’s tips om van die náááre winterdip af te komen. Let wel: voor een optimaal eindresultaat dient u alle instructies heel zorgvuldig op te volgen.

Stap 1:
Leg alles waar je mee bezig bent even aan de kant.

Stap 2:
Selecteer hieronder een vrolijk deuntje of meezinger naar keuze. (Opent in nieuw scherm)
Buena Vista Social Club – Candela
Bob Marley – Could you be loved
Alanis Morisette – Ironic
The Underdog Project – Summer Jam
ABBA – Dancing Queen
Macklemore & Ryan Lewis – Can’t Hold us
David Guetta ft. Sia – Titanium
Dirty Dancing 2, Havana Nights – Orishas – Represent Cuba
(Voor het laatste nummer is enige kennis van salsadans een vereiste)

Stap 3:
Oké, ben je er klaar voor? Schud alles even lekker los. Druk op play. Volume op standje oorlog. Maak je niet druk om de buren (als je die hebt). En ga even helemaal in het nummer op. Ren door de kamer. Spring op de bank. Op tafel! Doe het meest idiote dansje dat je ooit hebt gedaan. Mocht je een meezinger hebben geselecteerd, zorg dan dat je uit volle borst zingt. En met een beetje overtuiging.

Indien nodig:
Herhaal procedure.

 
….Zo, dat was lekker hè?
Nu weer aan het werk.

 

Overige anti-winterdip-tips:
– Stel een heel vrolijk liedje in als wekker. Dan begint zelfs de meest grijze dag meteen goed.
– Neem twee keer per dag een warme douche, ‘s ochtends en ‘s avonds. (Maar niet te lang hè. Da’s slecht voor het milieu)
– Kijk af en toe naar mooie aanbiedingen op reissites. Ook al ben je nog lang niet in de gelegenheid om te reizen, wegdromen bij het idee is al heel fijn.
– Ga eens onder het zonnekanon (niet te vaak, dan word je oranje)
– Smeer jezelf voor het slapengaan in met zonnebrand. Ah… die geur!
– Bestel eens een cocktail in plaats van een biertje als je een avond op stap gaat

Mocht dit allemaal niet werken, dan zul je toch een verhuizing naar een warmer oord in overweging moeten nemen. Of plak alle ramen af met foto’s van strand en palmbomen, werkt ook prima. Of gewoon niet zo miepen. Over een paar weekjes is het alweer zomer.